Je smartphone is eigenlijk verbonden met je leven. Er zijn vele mobiele telefoonabonnementen met veel verschillende prijzen. Je moet dus goed nadenken over welk abonnement het best voor jou is en hoe je de prijzen het best kan vergelijken.

 

Hieronder vind je 6 tips om geld te besparen met je mobiele telefoon: 

Telefonie besparen is een simpele manier om geld te verdienen. Met maar enkele kleine aanpassingen in je dagelijks leven kun je op jaarbasis erg veel geld besparen!

1. Goedkoop SIM only abonnement

Goedkoop bellen kan met een goedkoop Sim Only abonnement. Een SIM only abonnement is eigenlijk een goedkoop losse abonnement zonder mobiel. Deze telefoonabonnementen zijn een stuk goedkoper dan abonnementen met een mobiel toestel. Je kunt tot wel 50% besparen.

Een optie is om op een gegeven moment je huidige mobiele telefoonabonnement op te zeggen maar je mobiel te behouden. Daarna neem je een goedkoop SIM only abonnement. Dit kan bij je huidige provider of je stapt over naar een goedkopere provider met bijvoorbeeld een speciale aanbieding. Je krijgt vervolgens een nieuwe simkaart toegestuurd.
Uiteraard kun je ook gewoon een losse Simkaart kopen en deze in je telefoon doen. Laat je wel eerst goed voorlichten in een betrouwbare mobiele telefoon winkel met goedkope abonnementen. Met deze eenvoudige manier kun je al op telefonie besparen!

 

2. Ga niet voor het laatste model mobiele telefoon

Bijna elke maand komt er wel een nieuw model mobiele telefoon uit. Je hebt dus erg veel keus voor een nieuwe telefoon. Als je geld wilt besparen op je mobiele telefoon ga dan niet voor het allerlaatste model maar neem een iets ouder model. Deze zijn vaak een stuk goedkoper.

3. Besparingstips voor je (mobiele) telefoon

Maak afspraken met je kinderen over de mate waarin ze gebruik maken van hun mobiele telefoon. Geef aan wat ze maximaal per maand mogen bellen. Maak ze bewust van de kosten. Soms is het goedkoper om met de huistelefoon te bellen met vriendjes en vriendinnetjes of rechtstreeks via de computer.

Je kunt je kinderen een bellimiet geven. Met bijvoorbeeld een prepaid abonnement. Hierdoor worden ze bewust van hun belgedrag. En als de belminuten op zijn is het ook echt op. Elke maand vul je het beltegoed weer aan met een nieuw vast bedrag.

Zeg je telefoonabonnement op wanneer je weinig of nooit belt en neem een goedkoop mobiele telefoon abonnement bij een prijsvechter. Hiermee kan je besparen op de abonnementskosten en ben je ook nog eens overal bereikbaar.

4. Pas je mobiele telefoonabonnement tijdig aan

Als je mobiele telefoon abonnement binnenkort afloopt is het goed om elke maand na te gaan of je abonnement te hoog of te laag is wat data betreft. Is je abonnement te hoog? Dan betaal je te veel voor ongebruikte data. Is je abonnement te laag? Dan betaal je misschien veel voor extra gebruikte data.

 

5. Gebruik een vast toestel indien mogelijk

Met een mobiele telefoon bellen is vaak duurder dan met een vast toestel. Ook is het bellen met een vast toestel in de daluren en het weekend vaak gratis. Maak hier gebruik van. De besparing lijkt misschien niet veel maar kan toch ongemerkt oplopen tot tientallen euro’s per maand. Ook dit is een kleine aanpassing om te verdienen met telefonie besparen.

 

6. Voorkom dure gesprekken met je mobiele telefoon

Vermijd op alle mogelijk manieren dure gesprekskosten. Wees bewust van de kosten die binnen je abonnement vallen en welke kosten niet. Bijvoorbeeld bellen vanuit het buitenland, dure 0900 nummers, overschrijden van je data en het meedoen aan belspelletjes etc. Deze kosten al snel een euro per gesprek, per minuut of per bericht. Als je op telefonie wilt besparen is dit zeker een aanrader om deze tip op te volgen.

Maak geen gebruik van onnodige diensten bij je abonnement. Gebruik je nauwelijks je voicemail? Zet deze dan uit. Veel providers berekenen extra kosten voor deze diensten en dat kan op jaarbasis behoorlijk oplopen. Maak je ergens dus niet of nauwelijks gebruik van zet het dan uit. Je kunt ook opzoek gaan naar een abonnement waar dit niet in rekening word gebracht.

Je kunt het best je telefoon opladen in daluren. Veel huishoudens hebben ‘s avonds en in het weekend goedkopere stroom. Haal na het opladen de adapter uit het stopcontact want deze blijft continu stroom gebruiken.

Ben je voor een langere tijd in het buitenland en moet je regelmatig bellen? Koop dan in het land waar je verblijft een goedkope lokale simkaart. Hiermee kan je in het land waar je bent tegen een goedkoop prijsje bellen en dus veel geld besparen.

 

Naast telefonie besparen kun je natuurlijk ook besparen op energie en internet!