Wil je besparen op je internet- en televisiekosten? Voor een alles-in 1-abonnement betaal je al snel meer dan €50 per maand. Natuurlijk willen we dat de prijs omlaag gaat. Lees hier hoe je bespaart op je internetkosten.

Hieronder vindt je 6 tips om geld te besparen via internet:

Je kunt gemakkelijk geld verdienen door te besparen op je internet verbruik, gebruik deze 6 tips om op jaarbasis geld over te houden!

 

1. Kies het juiste abonnement

Besparen begint meestal al bij het kiezen van het juiste abonnement. Let daarbij vooral op wat je nodig hebt. Het is natuurlijk zonde om te betalen voor iets wat je niet of nauwelijks gebruikt. In de meeste gevallen is het zo dat een lagere snelheid een goedkopere abonnement is. Betalen voor meer dan 100 tv-zenders, terwijl je er eigenlijk maar een paar bekijkt, is ook zonde.

 

2. Traag internet?

Als je internet trager is dan je had verwacht, denk je snel aan upgraden naar een hogere snelheid. Maar er zijn ook manieren om je huidige abonnement te versnellen, vaak door het kopen van wat apparatuur. Waardoor je misschien geen duurder abonnement hoeft af te sluiten.

 

3. Neem een goedkoper abonnement, als dat kan

Af en toe zijn providers gul en verhogen ze zonder extra kosten de snelheden van bestaande abonnementen. Een goedkoper abonnement heeft in zo’n geval dezelfde snelheid gekregen als je huidige abonnement. Ben je tevreden over die oude snelheid, dan kun je dus beter een goedkoper abonnement afsluiten. Sommige providers staan toe dat je na het eerste jaar kunt ‘downgraden’ naar een goedkoper abonnement.

 

4. Bel gratis via internet

Wanneer je niet vaak met de vaste lijn belt, is het vaak voordeliger om je telefonie-abonnement bij je alles-in-1-provider op te zeggen. Je kunt dan bellen met je mobiel, maar ook via het internet. Inmiddels zijn er meerdere programma’s en apps waarmee dat kan. Dit is een goedkope oplossing, vooral als je naar het buitenland wilt bellen.

 

5. Kijk televisie via internet

Er zijn steeds meer internetdiensten waarbij je zelf kunt bepalen wat je kijkt, wanneer je kijkt en hoe je kijkt (op je mobiel, tablet, tv of laptop). Misschien kan je je digitale tv-abonnement wel weg doen?

 

6. Opzeggen en aanpassen

Overstappen naar een goedkoper abonnement van een andere provider kan soms een gedoe zijn. Maar het kunt je een hoop besparen als het je lukt.

 

Naast het besparen op internet kun je natuurlijk ook gemakkelijk besparen op energie en telefonie!